Gender perspective in finance, Luxembourg 14 June 2017

Thanks for an amazingly engaging event at Nobelux’ “Gender Perspective in the Financial Industry” – especially thank you for all the inspiring and engaging feedback emails and exciting discussions!

Remember, all you need is to start working for new and better solutions that benefit both sexes.
Both men and women suffer under the restraining myths that confine us in gender stereotypes.  We need awareness, and a more open, fact-based dialogue on how to improve our relations. Every single day, from morning till evening, we meet the constraining stereotyping everywhere. (more…)

Udsatte kvinder overses nemt

Ligestillingen knækker i krise og udsathed, fordi vi reagerer kønsstereotypt. Kvinder holder facaden, og man ikke altid se, hvor dårligt de egentligt har det, for kvinder krakelerer indefra. Derfor er man nødt til at tænke i køn, når man arbejder med socialt udsatte.

I Kvinden&Samfundet juni udgave bringes interview og reportage fra Hellebro, hvor Eva Riedel, stifter af og bestyrelsesformand for Hellebro, fortæller om livet for udsatte kvinder og hvordan vi på Hellebro hjælper dem og deres børn med tryghed, mad, omsorg, vask, tøjvask og sundhedsklinik. Sommerens vigtige tema handler om, hvordan kvinder reagerer anderledes på udsathed som hjemløshed end mænd. (more…)

Vi kan ikke svigte de yngre kvinder

”VI SKAL PROMOVERE HINANDEN”
Businesskvinder skal lære at bruge networking til at opdage hinandens evner og anbefale hinanden videre.

Når kvinder kommer på toppen, tegner man et billede af en kvinde, der sidder i et treehouse og trækker rebstigen op efter sig.
Kvinder er ikke gode til at hjælpe hinanden. Sådan lyder det fra stifter af Berlingske Businesskvinder og mangeårig erhvervskvinde Eva Riedel. Gennem sine 20 år i finansverdenen har hun mærket på egen krop, hvordan kvinder bliver, når de får magt. (more…)

Om unge hjemløse: Jeg ved godt, det føles som verdens undergang.

“Jeg ved godt, det føles som verdens undergang. Det behøver det ikke at være.”
Eva Riedel har skabt et værested i København, hvor unge hjemløse kan komme og få et bad, et måltid mad og en tiltrængt pause – men også en kærlig favn og et moderligt råd.

Eva Riedels værested hedder Hellebro og ligger i Københavns Sydhavn. Siden maj 2015 har det været et dagtilbud til unge hjemløse mellem 18 og 29 år i København.

Det begyndte med muligheden for at få stillet 700 kvadratmeter lokaler gratis til rådighed i Københavns Sydhavn i to år. Og ønsket om at gøre noget for byens voksende gruppe af hjemløse unge. (more…)

Den velgørende omtale

Donér 800.000 til velgørenhed og betal et kommunikationsbureau kr. 3 mio for at fortælle historien?

For ikke at blive stemplet som et selskab, der bare køber aflad mens man iøvrigt gør og tænker som man plejer, er:

Regel nummer 1 Brug jeres penge klogt, og undgå at fremstå som hyklere. Læs mere

Er velgørenhed det nye sort?

Sponsorater og velgørenhed rykker med sporadisk effekt
Det kan roligt betegnes som en sporadisk effekt, når sponsorater tilfalder direktørens søns fodboldklub, kunderne plejes med marathonløb og golf og Danmarks Indsamlingen får et beløb fordi direktøren godt kan lide at se sit navn rulle over TV-skærmen. Der er en noget større effekt i at tænke i virksomhedens indre værdi og engagere sig i områder, som alle kan forholde sig til. Læs mere

Skab indre værdi, støt kvinderne

Der er stor effekt i at tænke i virksomhedens indre værdi og engagere sig i områder, som alle kan forholde sig til.

Danmark er på en skrantende 19. plads.
Det er et faktum, at kvindelige talenter stormer frem som ledere, men det er også et faktum, at de færreste når helt til tops. Hvorfor? Er det topledelsen, der fejler, eller kvinderne selv der snubler? Og hvorfor klarer Danmark sig dårligere end sammenlignelige lande? Det er ikke fordi kvinder ikke løber marathon. Læs mere