Hellebro – værested for unge hjemløse

Værestedet for unge udsatte og hjemløse, Hellebro, er et glimrende eksempel på samskabelse mellem det offentlige, erhvervslivet og civilsamfundet. 

Hellebro_projekt

Eva fik idéen om at skabe en hjælpeplatform, der ikke findes for de unge hjemløse. Med en udlejer med hjertet på det rette sted, kunne netværket af entreprenører, arkitekter, skiltefirma, trykkeri, rengøring med videre aktiveres, en velgørende non-profit forening stiftes, og en Facebook-side oprettes.

Tre måneder senere står Eva med et værested for unge hjemløse på 700 kvadratmeter i varme, indrettede lokaler i Københavns Sydhavn. Og følte sig stolt over den overvældende energi og overskud, der findes i erhvervslivet og blandt de frivillige.

Men hun er også stolte over de unge. I dag må Hellebro med over 100 faste unge brugere i en skøn anti-radikal blanding, en strikt no-drugs politik og ikke mindst gode resultater med at skaffe de unge i job, skole og bolig, siges at være en succes allerede. Ambitionen er klar: at forbedre livsduelighed og hverdagskompetencer for de unge og ikke at have unge hjemløse at tage sig af.

Hellebro er udelukkende drevet af private midler og drives med hjælp af 30 frivillige. Der er åbent på alle hverdage fra 15-22, og det er blevet en helt unik platform, hvor både Københavns kommune, politiet, Hjemløseenheden, Kriminalforsorgen, Sociolancen, KFUK, High:Five og medarbejdere fra hjælpeorganisationer som Projekt Udenfor helt gratis har deres daglige gang.

Resultaterne taler for sig selv
• Hellebro er de unges foretrukne sted

• Hellebro er et unikt tillidspunkt

• Hellebro flytter, nytter og gøres ordentligt

• Hellebros brand og omdømme er kendt og positivt ladet

• Hellebro er de unges talerør i medierne

Og alle de virksomheder der har været med til at skabe Hellebro har fået fuld valuta for samarbejdet gennem employee engagement programmes og god PR, der er tæt knyttet til deres DNA og brand.

Læs mere på hellebroen.dk

Presseomtale
Her er eksempler på presseomtale, hvor en CSR-agenda bliver kraftigt faciliteret – nationalt på radio, tv, web og tryk. Og dermed får en enorm effekt, der ender med at Justitsminister Søren Pape (K) samme dag går ud og garanterer en løsning.

Berlingske Berlingske Tidende – forsiden
Bander presser unge hjemløse til at blive hashpushere.
2. december 2016
RadioavisenRadioavisen Kl. 7.00.Hellebros Eva Riedel, best. formand live i P1 Radioavisen kl. 7, om unge hjemløse, der hverves og trues af bander. 2. december 2016.
DR P3 og P4. Kl. 8.00. 2. december 2016.
ALTINGETALTINGET
Debatindlæg: Vi kan ikke ignorere de unges problemer.
Af Eva Riedel, bestyrelsesformand. 17. november 2016
TV2 LorryTV2 Lorry reportage fra Hellebro.
22. oktober 2016