Skab indre værdi, støt kvinderne

Der er stor effekt i at tænke i virksomhedens indre værdi og engagere sig i områder, som alle kan forholde sig til.

Danmark er på en skrantende 19. plads.
Det er et faktum, at kvindelige talenter stormer frem som ledere, men det er også et faktum, at de færreste når helt til tops. Hvorfor? Er det topledelsen, der fejler, eller kvinderne selv der snubler? Og hvorfor klarer Danmark sig dårligere end sammenlignelige lande? Det er ikke fordi kvinder ikke løber marathon.

Danmark sjosker rundt på en 19. plads i World Economic Forum’s Global Gender Gap Index, og uanset hvilke strategier kvinder udvikler for at håndtere de ligestillingsudfordringer vi møder, kan vi alle blive enige om, at det ikke er godt nok og det går for langsomt.

Selv uden lovgivningsmæssige krav er det efterhånden tydeligt for de fleste virksomheder, at lige præcis hvordan virksomheden behandler kvindelige medarbejdere, er et let målbart parameter for troværdighed og like-ability, der hurtigt kan vurderes af, hvad der principielt svarer til 50% af virksomhedernes medarbejdere, kunder, investorer og samarbejdspartnere. Med lynets hast på sociale medier og i pressen. Dommen for hykleri falder hårdt og det kan tage meget lang tid at genopbygge loyaliteten til brandet.

Det handler ikke om at komme i mål
Det er værd at tænke på, at det helt atypisk faktisk ikke handler om at komme i mål om et år. Det handler om, at virksomhederne har en ærlig, realistisk intention; en gennemarbejdet strategi, eksekverere planerne dybt forankret i hele virksomheden, hvor både HR, kommunikation og ledelsen står på mål for at del-målene nås og inkluderer medarbejdere af begge køn aktivt. Og så iøvrigt sørger for at kommunikere resultaterne klart og tydeligt. Det er egentligt enkelt, men det er kun de største virksomheder, der har dedikerede ressourcer til formålet og ofte så er de ressourcer ikke forbundne med virksomhedernes kerneforretning.

Det behøver ikke være så svært og dyrt
At støtte sine kvindelige medarbejdere i at tage ansvar for deres egen karriere, blive bedre til at håndterer ligestillingsmæssige udfordringer og måske ligefrem få en større, mere konstruktiv gennemslagskraft, er både billigt og let.
Berlingske Businesskvinder er et netværk, hvis formål er at opbygge en bred base af kvinder, der systematisk arbejder med at overvinde de strukturelle barrierer og de ubevidste fordomme, der forhindrer kvinder i at udleve deres drømme. Netværket arbejder fokuseret med fakta og nye strategier til at håndtere udfordringerne ved at være det underrepræsenterede køn. Der er 4-5 møder om året og koster kun kr. 6.000,- om året.

Alene ved at med støtte og opbakning til, at kvindelige medarbejdere selv tager ansvar, kan virksomheden allerede efter et år dokumentere resultater målt på alt fra medarbejdertilfredshed til brandets værdi.

Det kan vi alle forholde os til.